Estar embarassada no és sinònim de no poder conduir un cotxe, llevat que sigui molt incòmode o el metge ho desaconselli o que la data del part estigui molt propera. No obstant això, cal prendre algunes precaucions perquè la conducció sigui més segura tant per a la mare com per al nadó.
Posa't el cinturó, la seguretat és el primer
Encara que pugui resultar-te una mica incòmode i una mica difícil de col·locar, has de posar-te sempre el cinturó de seguretat, ja que redueixes les possibilitats que la teva panxa xoc contra el volant en cas d'un accident i que el nadó pugui patir alguna lesió de gravetat.
La forma idònia per posar-se el cinturó de seguretat quan s'està embarassada és col·locant la banda diagonal entre els pits i lateralment per l'abdomen, i la banda horitzontal el més baixa possible, per sota de la panxa, mai per sobre. És important que no hi hagi folgances perquè no resti eficàcia al cinturó de seguretat.
A més, és recomanable utilitzar el
cinturó per a embarassades, una mena de coixí que es caracteritza per tenir tres punts d'ancoratge, que contribueix a reduir en més d'un 50% les lesions fetals greus.
Com t'has d'asseure?
És evident que el cos canvia, per això has d'adaptar el respatller perquè estigui el més recte possible i el reposacaps perquè la seva part superior quedi a l'altura del cap, mentre mantinguis una posició habitual de conducció.
L'ideal és no seure massa a prop del volant, sinó mantenir una distància d'uns 25 centímetres per protegir-vos bé, sobretot en cas que hi hagi una col·lisió i saltin els airbags. D'aquesta manera, t'assegures que es dirigiran cap al tòrax i el cap, no a l'abdomen.
A més d'aquestes mesures, és recomanable evitar les hores punta, situacions d'estrès al volant o viatges llargs. I, a partir de la setmana 36, millor conduir amb un acompanyant (i encara millor si qui condueix és el teu acompanyant) davant de qualsevol urgència que pugui sorgir.